+90 541 189 71 65 +90 541 189 71 65 kitap@matbumedya.com
Harp Sanat Yayınları
ARA
SEPETİM
ANASAYFAKİTAPLARIMIZYAZARLARIMIZBAŞVURU YAPYARDIM KONULARIÜYE GİRİŞİİLETİŞİM
Yayınlanan KitaplarTarihÜçüncü Ordu Komutanlığının Bölge Kalkınmasına Etkileri
KİTAP DETAYLARI
45%
İndirimli
253.00 TL
Yazar Derya Levent Miyak
Piyasa Fiyatı 460.00 TL
Satış Fiyatı 253.00 TL
ISBN / Yayınevi 978-605-73486-9-2 Harp Sanat Yayınları
Kitap Türü Tarih
Kitap Bilgisi Dili Türkçe, 332 Sayfa, Genel Seri 3073, 135 X 195 mm, Basım Yılı 2023
İç Sayfa Kağıt Türü 2. Hamur Enso/Holmen, Siyah Beyaz, 60 gram, Font Minion Pro 10-12 Punto
Kapak Cilt Renkli, Kuşe/Amerikan Bristrol, 200-300 gr, Amerikan Cilt, Mat Selefon
Editör Dr. Hakan Özkütükçü
Son Okuma Dr. Hakan Özkütükçü
Mizanpaj Yasemin Er
Kapak Tasarım Aslıhan Ekşioğlu
Bu ürünü kredi kartı veya EFT/havale yöntemiyle 253.00 TL'ye satın alarak, kendiniz veya başkası adına sipariş verebilirsiniz. Mesai günleri içerisinde saat 12:00'a kadar verilen siparişler aynı gün kargoya teslim edilir.
Sosyal ve ekonomik kalkınma faaliyetleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin görevlerini başarmada büyük fayda sağlamaktadır. Çünkü, bir ülkenin ekonomik ve sosyal kaynakları o ülkenin askeri güç kaynaklarını oluşturur. Bu yüzden gelecekteki savaşlar ancak milli ekonomilerin destekleyebilmesi ile kazanılabilecektir.
Türkiye gibi gelişmekte olan bir ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınma gayretlerinin aleyhine olarak, büyük ölçüde askeri masraflara girişmesi de uygun değildir. Bu sebeple Silahlı Kuvvetler, hem kalkınma faaliyetlerini desteklemek ve hem de kendi harekatı için gerekli tesisleri biran evvel kurmak maksadıyla, bu çalışmaya kendi yönünden aktif olarak katılmak durumundadır. Aksi taktirde barışta tamamlanamayan faaliyetlerin büyük bir kısmı, seferberliğin ilanı ile birlikte, Silahlı Kuvvetlerin asli vazifesi olarak ortaya çıkmış olacak ve savaşa hazırlıksız olarak girilmiş olacaktır.

3`üncü Ordu sorumluluk sahası olan Doğu Anadolu Bölgesinin ülkenin diğer bölgelerine göre, coğrafi, sosyal, kültürel yapısı nedeniyle kalkınmışlık ve refah seviyesinin daha geri durumda olduğu bir gerçektir.
3`üncü Ordu, bölgenin kalkınmasının hem askeri açıdan hem ekonomik hem de bölgede sosyal refahın oluşması açısından yakın takipçisi olmuştur. Devletin diğer organlarını da teşvik ederek bölge insanının devletle bütünleşmesini sağlamak, milli birlik ve beraberliği güçlendirmek, 3`üncü Ordu Komutanlığının temel görevlerinden biri olmuştur.
En Çok Tercih Edilen YayıneviEn Çok Dosya Gönderilen Yayınevi
0%