+90 541 189 71 65 +90 541 189 71 65 kitap@matbumedya.com
Harp Sanat Yayınları
ARA
SEPETİM
ANASAYFAKİTAPLARIMIZYAZARLARIMIZBAŞVURU YAPYARDIM KONULARIÜYE GİRİŞİİLETİŞİM
Yayınlanan KitaplarAraştırmaJeopolitik Akıl ve Yeni Dünya Düzeni
KİTAP DETAYLARI
45%
İndirimli
129.80 TL
Yazar Nejat Eslen
Piyasa Fiyatı 236.00 TL
Satış Fiyatı 129.80 TL
ISBN / Yayınevi 9786057348685 Harp Sanat Yayınları
Kitap Türü Araştırma
Kitap Bilgisi Dili Türkçe, 132 Sayfa, Genel Seri 3292, 135 X 195 mm, Basım Yılı 2023
İç Sayfa Kağıt Türü 2. Hamur Enso/Holmen, Siyah Beyaz, 60 gram, Font Minion Pro 10-12 Punto
Kapak Cilt Renkli, Kuşe/Amerikan Bristrol, 200-300 gr, Amerikan Cilt, Mat Selefon
Editör Tuğba Ünlüer
Son Okuma Dr. Hakan Özkütükçü
Mizanpaj Yeşim Ercan Aydın
Kapak Tasarım Yeşim Ercan Aydın
Bu ürünü kredi kartı veya EFT/havale yöntemiyle 129.80 TL'ye satın alarak, kendiniz veya başkası adına sipariş verebilirsiniz. Mesai günleri içerisinde saat 12:00'a kadar verilen siparişler aynı gün kargoya teslim edilir.
Jeopolitik vizyon geliştirmek, jeostratejik plan yapmak ve uygulamak için mutlaka ekonomik, finansal, teknolojik ve askerî güçle desteklenen kurumsal "jeopolitik akla" ihtiyaç vardır.
Yeni bir dünya düzeninin doğum sancılarının yaşandığı günümüzde, Atlantik, Asya-Pasifik ve Avrasya güç merkezleri arasında, küresel dengeleri değiştirebilecek ve tarihin yönünü̈ belirleyebilecek bir mücadele gerçekleşmektedir.
"Büyük güç rekabeti" olarak da adlandırılan bu mücadelede Atlantik cephesinde Avrasya güç merkezini temsil eden Rusya, Asya-Pasifik güç merkezini temsil eden Çin ve onların karşısında ABD taraf olarak yer almaktadır.
Atlantik ile Avrasya coğrafyası arasında tampon görevi gören Ukrayna`nın, ABD yönetimindeki NATO ve Rusya arasında kalmışlığı Ukrayna Savaşı ile farklı bir boyuta taşınmıştır. Slavların Slavlarla çarpıştığı bu savaşın, söz konusu "büyük güç rekabeti"ni nasıl etkileyeceğini tüm dünya merakla izlemektedir.
Kurallara dayalı dünya düzeninin geçerliliğini yitirdiği günümüzde, jeopolitik aklını iyi kullanan tarafın küresel güç mücadelesinde üstünlük sağlayacağı muhakkaktır.
İnsanlığın geleceğini etkileyecek küresel güç mücadelesine ve küresel jeopolitiğe yön verecek yeni hamleler yapılırken Türkiye`nin, özellikle de coğrafi konumu gereği, bunlardan etkilenmemesi mümkün değildir. Söz konusu hamlelerin nasıl okunması gerektiğini, muhtemel sonuçlarının Türkiye özelindeki yansımalarını ve ne gibi tedbirlere ihtiyaç duyulacağını merak ediyorsanız bu kitaptaki değerlendirmeler hem merakınızı gidermek hem de bütüncül bir yaklaşımla olayları anlamlandırmak için size rehberlik edecektir.
En Çok Tercih Edilen YayıneviEn Çok Dosya Gönderilen Yayınevi
0%