+90 541 189 71 65 +90 541 189 71 65 kitap@matbumedya.com
Harp Sanat Yayınları
ARA
SEPETİM
ANASAYFAKİTAPLARIMIZYAZARLARIMIZBAŞVURU YAPYARDIM KONULARIÜYE GİRİŞİİLETİŞİM
Yayınlanan KitaplarAraştırmaPers Ordusu
KİTAP DETAYLARI
45%
İndirimli
203.50 TL
Yazar Muzaffer Duran
Piyasa Fiyatı 370.00 TL
Satış Fiyatı 203.50 TL
ISBN / Yayınevi 9786057348623 Harp Sanat Yayınları
Kitap Türü Araştırma
Kitap Bilgisi Dili Türkçe, 252 Sayfa, Genel Seri 2805, 135 X 195 mm, Basım Yılı 2022
İç Sayfa Kağıt Türü 2. Hamur Enso/Holmen, Siyah Beyaz, 60 gram, Font Minion Pro 10-12 Punto
Kapak Cilt Renkli, Kuşe/Amerikan Bristrol, 200-300 gr, Amerikan Cilt, Mat Selefon
Editör Dr. Hakan Özkütükçü
Son Okuma Dr. Hakan Özkütükçü
Mizanpaj Yeşim Ercan Aydın
Kapak Tasarım Yeşim Ercan Aydın
Bu ürünü kredi kartı veya EFT/havale yöntemiyle 203.50 TL'ye satın alarak, kendiniz veya başkası adına sipariş verebilirsiniz. Mesai günleri içerisinde saat 12:00'a kadar verilen siparişler aynı gün kargoya teslim edilir.
Günümüz İran`ındaki Fars eyaletinin bulunduğu coğrafyadan doğarak genişleyen devletin adı Batılı komşuları olan Yunanlar tarafından `Persia/Persis` olarak anılmış, burada yaşayan halka da `Persialı/Pers` denilmiştir. Bugünkü İran coğrafyasından çok daha geniş bir alana yayılan ve içinde farklı etnik kimlikleri barındıran Pers İmparatorluğu`nun genişlemesinde ve bir arada kalmasındaki en önemli unsurlarından biri hiç şüphesiz askerî teşkilatıdır. Geçmişte kurulan büyük medeniyetlerin askerî teşkilatını bir bütün olarak ele alıp inceleyen yerli çalışmalar yok denecek kadar azdır. Antik kaynaklardan modern kaynaklara kadar geniş bir saha taraması yapılarak Pers askerî teşkilatının incelendiği bu eser, bu alanda pek çok ilke imza atması bakımından da ayrı bir değere sahiptir. Kaynak yelpazesindeki genişliği kadar, konunun işlenişinde takip edilen sıranın bu alanda çalışmak isteyenlere rehberlik edeceği şüphesizdir.
Pers askerî teşkilatının oluşum sürecinden verilen askerî eğitime, birliklerin yürüyüş düzeninden sefer düzenine, kullanılan teçhizatın özelliklerinden silahlara, personelden istihbarata, levazımdan lojistiğe, ikmal ve maliye konularından muhabere ve ulaştırmaya kadar askerî teşkilat yapısının esaslarının neler olduğu sorularına cevap veren bu eser, tespitleri, değerlendirmeleri ve referanslarıyla harp tarihi kitaplığınızda yer almayı fazlasıyla hak ediyor.
En Çok Tercih Edilen YayıneviEn Çok Dosya Gönderilen Yayınevi
0%